Erikoiskaasut tuotanto- ja tuotekehityskäyttöön

Teknohaus toimittaa erikoiskaasut luotettavasti, aina asiakkaan tarpeen mukaisen määrän ja täydennykset säännöllisin toimitusväliajoin ympäri Suomea.

Tuotanto- ja tuotekehityskäytössä laboratorio- ja erikoiskaasujen saatavuuden on oltava katkeamaton. Teknohausin luotettavan toimintamallin ansiosta voidaan varmistaa yrityksesi tarvitsemien erikoiskaasujen saatavuus.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Laboratoriokaasu tutkimuskäyttöön

Kauttamme voit hankkia tarvitsemasi määrän laboratorio- ja erikoiskaasuja, jolloin esimerkiksi lyhytaikaiseksi suunnitellun tutkimusprojektin hankintakulut pysyvät paremmin aisoissa.

Tarvitsemasi erikoiskaasu varmoilla toimituksilla

Teknohaus palvelee asiakkaitaan aina henkilökohtaisesti, ja toimittaa tarvitsemasi laboratoriokaasut varmasti ja yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti. Toimitamme varastostamme kaasuja T&K-asiakkaillemme ympäri Suomea. 

Alla olevasta luettelossa ovat yleisimmät toimittamamme puhtaat kaasut. Klikkaamalla kaasun nimeä saat lisätietoja tuotteesta.

A Argon Ammoniakki Asetyleeni  
D Dityppioksidi      
E Etaani Eteeni    
H Happi Helium Hiilidioksidi Hiilimonoksidi
I Iso-Butaani      
K Krypton      
M Metaani      
N Neon      
P Propaani Propeeni    
R Rikkiheksafluoridi      
T Typpi      
V Vety      

Kaasuseokset

Kaikki seokset valmistetaan käyttämällä tarkkoja ja kustannustehokkaita menetelmiä. Valmistus noudattaa ISO 6141 standardia, joka takaa jäljitettävyyden alkuperäisiin täyttötietoihin, kuten pullonumerot, valmistustiedot, yksittäisen kaasukomponentin paino, kromotografian ja spektroskoopin analyyttiset tiedot. Tuotannon laatujärjestelmä noudattaa ISO 9000 standardia.

Kaasuseoksia voidaan käyttää mm. seuraavissa käyttötarkoituksissa:

Analyysi

 • Helium/Vety -seos (60/40)
 • Synteettinen ilma
 • Argon/Metaani (90/10), (95/5)

Päästömittaus

 • Ilmanpäästömittaukset: puhtaat kaasut ja -seokset
  ppb seokset; typen oksidit (NOx), rikkiyhdisteet (SO2), hiilivedyt (CnHm), BTX -yhdisteet
 • Monikomponentti emissiomittaukset: puhtaat kaasut ja -seokset
  hiiliyhdisteille (CO, CO2), NOx, SO2, HCl, HF, metallit ja VOC
 • Pakokaasupäästömittaukset: puhtaat kaasut  ja -seokset
  CO, CO2, C3H8, NO

Tyytyväiset (300 bar:n ICP-plasman) käyttäjät

Argonia käytetään ICP -plasmoissa suojakaasuna. Vaikka plasmat ovatkin kehittyneet, niin kaasun kulutus on usein sitä luokkaa, että pullovaihto tapahtuu usein. Tämä aiheuttaa enemmän työtä pullonvaihdoista vastaaville ja mahdollisesti pullojen lisäämistä järjestelmään.

Olemme saaneet useita tyytyväisiä asiakkaita, jotka ovat ottaneet 300bar:n Argon pullot käyttöön. Fyysisesti 200 barin pullojen kanssa samankokoisissa pulloissa on n. 50% enemmän kaasua, joka tuo mm. seuraavia etuja:

 • parempi kaasun käyttöaste (vähemmän pullonvaihtoja, vähemmän huuhtelutoimenpiteitä)
 • pienempi riski saada epäpuhtauksia järjestelmään
 • pienempi kaasupullovarasto
 • vähemmän kaasupullojen käsittelyjä
 • vähemmän loukkaantumisriskejä
 • pienempi vuokrapullomäärä
 • pienempi jäännöskaasunmäärä

Elektroniikkakaasut vaativiin kohteisiin

Elektroniikkateollisuudessa on prosessissa käytettävien kaasujen puhtaus tärkeä tekijä. Jotta erikoiskaasu soveltuu käytettäväksi teollisissa prosesseissa, tulee sen läpäistä tarkat testit ja laatukriteerit. Jatkuva kehitystyö ja korkean laadun asettamat paineet edellyttävät, että tuotantokatkoksiin tai reklamaatioihin ei ole varaa. Tästä syystä tuotannossa käytettävä erikoiskaasu ei saa hidastaa prosessia tai aiheuttaa katkoksia tuotantoon. Puhdas ja laadukas erikoiskaasu on keskeisellä sijalla useissa tuotekehitykseen ja valmistukseen liittyvissä prosesseissa. Yrityksesi tarvitsema erikoiskaasu toimitetaan suoraan omasta Tuusulassa sijaitsevasta varastostamme. Toimintamallimme takaa nopeat ja varmat toimitukset.

Ota yhteyttä

Kaasut

myynti

Kari Tenkanen

050 030 1516

Kaasut

myynti, tilaukset ja toimitukset

Maritta Nikkilä

040 776 7710

Uutiset